Karsten og Petra – tv-serie

SynopsisInformasjonSkuespillere & CrewSe på IMDb

Karsten og Petra 1:12
Karsten og Petra skal begynne i den store avdelingen i barnehagen. Karsten gruer seg til å møte alle de store barna, men er glad for at Petra også skal være der. At barna i den store avdelingen heller ikke får lov å ha med kosedyrene sine, synes både Løveungen og Karsten er veldig leit.

Karsten og Petra 2:12
I dag skal det være fest både for store og små i barnehagen. Da må barna rydde og gjøre alt klart, og så må de øve på barnehagens egen sang. Karsten liker ikke å synge, han syns det er litt skummelt. Men kanskje får Petra ham på andre tanker.

Karsten og Petra 3:12
Bokbussen kommer på besøk i barnehagen. Karsten og Petra gleder seg, for der finnes det så mange interessante bøker. Det synes Frk Kanin også, og hun og Løveungen sniker seg opp av sekkene sine for å se på bussen.

Karsten og Petra 4:12
I barnehagen får de besøk av tante Mia som er danser. Hun har laget en helt spesiell dans til barnehagen, som hun kaller for Duestiedansen. Den lærer hun barna, og da er det ingen som får sitte stille og se på.

Karsten og Petra 5:12
Karsten leker med Petra og Bassa i hagen. Bassa er veldig flink til å hente pinner som barna kaster, men plutselig springer hun ut i veien og blir påkjørt av en politibil. Heldigvis er det ikke så alvorlig, og Petras mamma er jo dyrlege.

Karsten og Petra 6:12
Morfar tar med Karsten og Petra på fisketur. De gleder seg, men blir nok litt skuffet når ingen fisker biter på kroken. “Hva skal vi ha til middag nå da?” lurer Morfar på. Da finner Karsten og Petra på noe lurt, og vips så har de fått noe spennende på kroken.

Karsten og Petra 7:12
Brannsjefen kommer på besøk for å lære barna om brannsikkerhet. Når barna kommer hjem med ny kunnskap, får foreldrene en overraskelse.

Karsten og Petra 8:12
Det er karneval i barnehagen. Karsten vil at foreldrene skal kjøpe et nytt kostyme, men det får han ikke. I kofferten på loftet finner de ikke noe morsomt, men Siri redder situasjonen.

Karsten og Petra 9:12
Karsten og Petra blir kjempeglade når de får hver sin nye sykkel, og de drar ut på sykkeltur. Begge to skjønner at det er viktig å huske sykkelhjelmen, når de ser hvordan det gikk med Sigrid da hun glemte å ha på sin.

Karsten og Petra 10:12
Karsten faller av husken i barnehagen og slår hodet sitt. Han blir kjørt til sykehuset. Legen sier at Karsten må sy noen sting i hodet, men at han skal få bedøvelse. Da Petra kommer på sykebesøk med Frk Kanin og Løveungen, er dagen reddet.

Karsten og Petra 11:12
Det kommer et dukketeater til barnehagen og Karsten, som aldri har vært på teater før, er veldig spent.

Karsten og Petra 12:12
Karsten gleder seg til at Petra skal komme til bursdagfesten hans. Da Petras mamma ikke finner bilnøklene idet de skal dra, blir Petra fortvilet.

 

 

Sjanger: Barn
Format: DCP 2k
Bildeformat: 16:9
Lengde: 12 x 13,5 min.
Produksjonsår: 2013
Språk: Norge
Premieredato: 08-09-2013
Produksjonsselskap: Cinenord Kidstory AS, NRK
Produsenter: Silje Hopland Eik og Tanya Badendyck
Salgsagent: NRK / SF International

Skuespillere:

Petra: Nora Amundsen
Karsten: Elias Søvold-Simonsen
Petter: Olav Eiksund Sæthre
Siri: Anna Celine Bredal
Frøken Kanin: Hilde Louise Asbjørnsen
Løveungen: Thorbjørn Harr
Maria: Janne Formoe
Morfar: Ivar Nørve
Esther: Sigrun Enge
Hilde: Hilde Lyrеn
Harald: Markus Tønseth
Aunt Randi: Tone Johnsen

Crew:

Regi: Arne Lindtner Næss
Medregissør: Ina Bye-Hansen
Manus: Alexander Eik. Basert på Karsten og Petra av Tor Еge Bringsværd og Anne G. Holt
DoP: Daniel Garas
Klipp: Leif Axel Kjeldsen
Komponist: Lars Kilevold