GRÅTASS åpnet Cinemagi i Haugesund

InformasjonSe på IMDb

Pressemeldingen fra Den Norske Filmfestivalen :

Den norske filmfestivalen Haugesunds barneprogram Cinemagi får gleden av å ha Gråtass gir gass som sin åpningsfilm på festivalens første dag lørdag 20. august.

– Vi er storfornøyde med å åpne vårt barnefilmprogram med Gråtass gir gass, sier festivaldirektør og programansvarlig for Cinemagi Tonje Hardersen. – De minste er våre viktigste festivaldeltakere, og derfor er det viktig for oss å starte deres festival med en god kinoopplevelse, fortsetter hun.

Om filmen

En dag Gråtass er ute i skogen for å hjelpe til med tømmerhogsten, faller et stort tre over ham. Han blir nesten totalvrak, og «hjertet» hans: den magiske tennpluggen, lyser svakere og svakere. For å redde sin beste venn, skynder Gustav seg å flytte tennpluggen over i en annen motor. Gråtass våkner, og oppdager til sin forskrekkelse at han er en glinsende, rød sportsbil! Men sjokket går raskt over da han innser hvor mye positiv oppmerksomhet han får. Det blir rally, fart og spenning når den stadig mer populære Gråtass stiller opp i billøp! Men Gustav savner den gode, gamle traktoren. Vil Gråtass noensinne bli seg selv igjen?

Foran kamera

Vi møter Gråtass som seg selv. Gustav spilles av Elias Søvold Simonsen. I andre roller sees Dagny Backer Johnsen som Grynet, Jeppe Beck Laursen som Goggen, Stein Winge som Gamlefar og Kyrre Hellum som Brakstad.

Den første Cinenord Kidstory-produserte filmen om Gråtass, Gråtass – Gøy på landet!, hadde kinopremiere i februar i år, og er hittil sett av 83 000 på kino.

Gråtass gir gass distribueres av Sharing, og kommer på kino 9. september 2016.

Jørgen Stensland

Av Jørgen Stensland[publisert i Film&kino den 24.05.16]

http://www.kino.no/article1275979.ece