NY PRODUSENT I CINENORD

Synopsis

Teréz Hollo-Klausen er ny produsent i Cinenord. Etter fem år i Stavanger, hvor hun blant annet har produsert i eget selskap Anna Kron Film AS, vender hun nå tilbake til selskapet.

 

Eier og produsent i Cinenord, Silje Hopland Eik, er begeistret over å få Hollo-Klausen tilbake. – Cinenord har flere store og spennende prosjekter på gang, og vi så behovet for å forsterke staben med en dyktig produsent. Vi er veldig glade for at Terez, førstevalget vårt, ønsket å komme tilbake og bidra til en ny vår, bokstavelig talt, sier Silje Hopland Eik.

 

Teréz Hollo-Klausen (f. 1974) har jobbet med film siden 1999 og debuterte i Cinenord som spillefilmprodusent på ”Jørgen+Anne=Sant”, en film som åpnet Generations-programmet under Berlinalen i 2011 og ble både publikumssuksess og festival-vinner. Hun var også Associate Producer på Varg Veum-filmen ”Skriften på veggen” (regi Stefan Faldbakken) og produsent i oppstarten av Karsten & Petra-prosjektet før hun flyttet til Stavanger. Hollo-Klausen studerte Filmvitenskap ved Høyskolen i Lillehammer og Markedskommunikasjon på NMB/BI før Master of Arts ved UIO. I 2014 ble hun valgt til årets ”Producer on the move” i Cannes.

 

Hollo-Klausen tiltrer stillingen 10. mai og gleder seg over å komme tilbake: – Jeg har hatt fem fine år i Stavanger der jeg i tillegg til spilleflm også har produsert kortfilm og dokumentarfilm. Nå ser jeg frem til å jobbe i produsent-team med Silje igjen, og ta fatt på spennende fiksjons-prosjekter sammen med hele gjengen i Cinenord.

 

CINENORD er et norsk produksjonsselskap med kontorer i Oslo og Stockholm. Lidenskapen er å utvikle og produsere høykvalitets fiksjon med universell appell for ulike plattformer. Cinenord har hittil produsert og co-produsert over 20 spillefilmer og samarbeidet med prisvinnende regissører som Arne Lindtner Næss, Anne Sewitsky og Gunnar Vikene.

Siden etableringen i 2004 har Cinenord forgrenet seg til tre selskaper. Cinenord Drama utvikler og produserer både originale dramaserier og ”nordisk noir” adaptasjoner for det skandinaviske og internasjonale markedet. Cinenord Film fokuserer på tankevekkende og inspirerende historier, ofte med en underdog og med sterke kvinnelige protagonister. Cinenord Kidstory skaper lekne live action-filmer for barn, med et pedagogisk perspektiv.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

CEO/produsent Silje Hopland Eik, Cinenord

mobil +47 90 60 50 06 silje@cinenord.no

Teréz Hollo-Klausen

mobil +47 913 16 375

http://cinenord.no


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/cinenord/public_html/wp-content/themes/swift/single.php on line 116