Kule kidz gråter ikke

SynopsisInformasjonSkuespillere & CrewSe på IMDb

I “Kule kidz gråter ikke” møter vi Anja, ei livlig og tøff jente som elsker fotball. Klassekameraten Jonas liker ikke at jenter spiller fotball og særlig ikke når de er så flinke som Anja. Jonas prøver å gjøre livet surt for Anja og vennene hennes, men hun synes han er dum og tøyser bort ertinga hans uten å skjønne at Jonas egentlig er forelska i henne. Så blir Anja alvorlig syk. Hun nekter å la seg knekke og samtidig legger planer for fotballaget, trener til skoleturneringen og deltar på leirskole. Anja oppdager også at det kribler litt ekstra i magen og at Jonas ikke er så teit som hun egentlig trodde. Etter hvert blir Anja for syk til å delta i fotballturneringen, men da har Jonas en helt spesiell overraskelse i vente for henne.

“Kule kidz gråter ikke” er vinterens viktigste barne- og ungdomsfilm. Det er først og fremst en film om fotball, forelskelse og vennskap, men den tar også opp et viktig og alvorlig tema på en rørende måte. Dette er en historie som får deg til å både le og gråte.

“Kule kidz gråter ikke” er basert på den nederlandske bok- og filmsuksessen “Achtste-groepers huilen niet”. Boka er skrevet av forfatter Jacques Vriens og baserer seg på en sann historie.

Sjanger: Barn
Format: DCP 2k
Bildeformat: 16:9
Lengde: 1t. 13min.
Produksjonsår: 2013
Språk: Norsk
Premieredato: 10-01-2014
Produksjonsselskap: Cinenord Kidstory AS
Produsenter: Silje Hopland Eik og Tanya Badendyck
Samproduksjon: Breidablick Film AB
Samprodusent: Gila Bergqvist Ulfung
Festivalkontakt: NFI Features
Salgsagent: SF International

Skuespillere

Anja: Mia Brekke
Lisa: Sigrid Welde
Lars: Ulrik William Græsli
Jonas: Victor Papadopoulos Jacobsen
Magnus: Elias Gusevik
Anjas mor: Dagrunn Anholt
Anjas far: Aslag Guttormsgaard
Ina: Kristin Zachariassen
Dr.Bart: Jeppe Beck Laursen
Jonas’ mor: Ingjerd Egeberg
Afida: Astrid Assefa

Crew

Regi: Katarina Launing
Manus: Linda May Kallestein. Based på den nederlandske spillefilmen “Cool kids don’t cry”, regissert av Dennis Bots og skrevet av Karen van Holst Pellekaan, produsert av Bijker Film & TV, Rinkel Film, EO en Living Stone og basert på romanen med samme navn av Jacques Vriens.
DoP: Linus Eklund
Klipp: Vidar Flataukan
Lyddesign: Espen Rønning
Komponister: Mathias Nille Nilsson og Magnus Beite