WISTING, NY STOR KRIMSATSNING

Informasjon

GÅR I GANG MED NY STOR KRIMSATSNING

Produksjonsselskapet Cinenord Drama og det danske selskapet Good Company Films bringer Jørn Lier Horsts bøker om politiførstebetjent William Wisting til et større publikum.

Filmatiseringen av Wisting blir en nordisk noir TV-serie med internasjonal appell. Det blir tidløse og universelle krimplott i et særpreget norsk landskap med en sterk følelse av årstidene. William Wistings evige utfordring er å bevare sin menneskelighet og empati i en jobb som stadig trekker ham ned i menneskesinnets mørkeste og mest groteske avgrunner.  

-         Wisting vil bli portrettert som en sammensatt dyp karakter som vi kan identifisere oss med og se opp til. En rettsindig, omsorgsfull og erfaren etterforsker. Det handler like mye om hva han gjør med sakene, som hva sakene gjør med ham, sier Silje Hopland Eik, filmprodusent i Cinenord.

Forfatteren selv, Jørn Lier Horst, er glad for denne storsatsningen.

-         Det er bra folk som skal i gang å arbeide med dette. Jeg gleder meg både til samarbeidet og til å se William Wisting komme til live. 

Dette blir en karakterdreven spenningsserie med Wisting i sentrum, godt hjulpet av polititeamet sitt. Sentralt i serien er også relasjonen mellom William Wisting og datteren Line, som jobber som kriminalreporter.

–          Wisting og datteren Lines spor krysses stadig, og disse kontrasterende vinklingene skaper driv i plottet, sier Anni Faurbye Fernandez, CEO og produsent i det danske produksjonsselskapet Good Company Films. – Hver for seg sitter de med forskjellige brikker i puslespillet som de ikke kan avsløre for hverandre, og nettopp dette nærer spenningen for tilskueren.

Filmselskapene har nettopp ervervet seg filmrettighetene til bøkene og gleder seg til å starte samarbeidet om adapsjonene.

CINENORD DRAMA ble etablert av Silje Hopland Eik og Alexander Eik i 2015 og er en del av Cinenord som tidligere har produsert suksesser som Varg Veum og Karsten og Petra. Cinenord har de siste 11 årene produsert og co-produsert 25 spillefilmer og to tv-serier og er et av Norges største produksjonsselskap.

GOOD COMPANY FILMS er et uavhengig Københavnbasert filmproduksjonsselskap som ble startet i 2014 av Ole Søndberg, Vibeke Windeløv, Stinna Lassen og Anni Faurbye Fernandez. Til sammen har teamet jobbet på mange av de største suksessene i Sverige, Danmark og Norge, blant annet Hodejegerne, Okkupert, Millennium-trilogien, Wallander, The Team, Dancer in the Dark, Dogville og Breaking the Waves.

JØRN LIER HORST er en internasjonalt bestselgende forfatter. Wisting-serien er solgt til 25 land, og har solgt over 1 million bøker i Norge. Forfatteren har vunnet mange priser (blant annet den norske bokhandlerprisen 2011, Vestfold Litteraturpris 2012, Rivertonprisen 2012, Glassnøkkelen 2013, The Golden Revolver 2013,Martin Beck-prisen gitt av Svenska Deckarakademin 2014) og er nominert til en Petrona Award i år.

SALOMONSSON AGENCY, som representerer Jørn Lier Horst, inngår i samarbeidet om denne storsatsningen, med Julia Angelin og Jørn Lier Horst som executive producers.

Svenskbaserte Salomonsson Agency representerer omkring 40 nordiske romanforfattere, krimforfattere, barnebokforfattere og narrative nonfiction-forfattere i verden, så vel som utvalgte manusforfattere

Linker:

KAMPANJE: - MTG lager drama av Jørn Lier Horsts krimbøker
RUSHPRINT: - Markant ny kvinnelig profil på fem norske serier
FILTERFILMOGTV: - Wisting blir en av Norges dyreste TV-serier. 
SCREENDAILY: - Sven Nordin to star in Nordic Noir series “Wisting”
VG: Sven Nordin blir William Listing
DAGBLADET: – Sven Nordin spiller William Wisting i ny gigaserie
MEDIER24: -MTG og TV3 slår på stortromma med ny dramaserie – med budsjett på 110 millioner: “Wisting” får Sven Nordin i hovedrollen.

 

 


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/cinenord/public_html/wp-content/themes/swift/single.php on line 116